Verzorging

Eindelijk, het is weer lente 

Wie kijkt er niet uit naar de lente. Misschien ook wel de fijnste tijd in onze kas. Na de kou van de winter voelen die eerst zonnestralen door het glasdek van onze kas als een warme gloed. 

We krijgen al zin om die kale tuin lekker fleurig te maken en het terras weer gezellig te maken. De violen bloeien, de primula’s krijgen knoppen en de bellissen geven ook al wat kleur. 

Soms vragen wij in deze tijd ons soms af waar de klanten blijven. Het antwoord weten we al wanneer we naar buiten gaan. Wat is het nog koud. Toch kunnen de planten die wij van januari tot maart verkopen kunnen goed tegen kou en geven alvast een hoop kleur en sfeer in de tuin. 

Na een koude winter en het nog kaal is en het vroege voorjaar zich meldt is het extra leuk om met vrolijke voorjaarsplanten aan de slag te gaan. Een paar fleurige potten die je vanuit huis kunt zien zorgen voor lentegevoel 

Suggesties nodig?  

– De viooltjes zijn natuurlijk allemans vriendjes. We hebben ze in veel verschillende kleuren zowel groot- als kleinbloemig. Heb je nog een mooi plekje op oog hoogte? Altijd leuk voor een wandhanger. Regelmatig een beetje water geven en de bloemen blijven maar komen.  

– Van alle voorjaarsplantjes hebben Primula’s de felste kleuren. Heb je kleur in je tuin gemist dan krijg je hiermee het ultieme voorjaarsgevoel. Leuk in schalen in een bonte samenstelling. 

– Op het terras geven struikmargrieten met hun ontelbare bloemetjes en bij goede verzorging al vroeg hun lentegroet en blijven een heel jaar doorbloeien. 

– Bellissen en Vergeetmenietjes zijn ook van die leuke planten die in deze tijd niet vergeten mogen worden. 

– Natuurlijk hebben we het vroege voorjaar ook mooie hangschalen en kant en klaar opgemaakte schalen. Zo heb je zonder vieze handen te krijgen meteen resultaat. 

Voor elk wat wils dus en allemaal bestendig tegen de kou. Heel fleurig, gezellig en voorjaarsproof. 

Proef de lente! 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie